Despre kickboxing

0
4559

Cauți un exercițiu care să îți antreneze întregul corp? Ce zici de unul care să îți întărească rezistența, flexibilitatea și puterea, în timp ce asculți melodiile preferate?

Dacă asta îți sună bine, continuă să citești pentru a afla ce trebuie să știi înainte de provocarea numită kickboxing.

Ce este kickboxingul?

Deși rădăcinile kickboxingului vin din Asia, de acum 2000 de ani, kickboxingul modern, competitiv, a început de fapt în anii 1970, când experții americani de karate au organizat competiții care permiteau lovituri directe, care erau interzise în karate.

Pentru că sănătatea și siguranța sunt pe primul loc, de-a lungul anilor, au fost introduse reguli cu privire la echipamentul care trebuie purtat și cu privire la siguranța competitorilor, lucru care a dus la diferite forme de kickboxing competitiv practicat în Statele Unite în zilele de astăzi. Formele diferă în funcție de tehnicile folosite și de contactul fizic permis între concurenți.

Acum, o formă tradițională de kickboxing este cunoscută precum kickboxingul aerobic sau cardiovascular (cardio), care combină elemente de box, arte marțiale și aerobic pentru a oferi o condiție fizică bună și tonifiere concurenților. Spre deosebire de alte tipuri de kickboxing, kickboxingul cardio nu implică contact fizic între concurenți – este un exercițiu cardiovascular, practicat pentru multiplele beneficii pe care le aduce asupra corpului.

Cursurile de kickboxing cardio încep, de obicei, cu încălzire și își măresc intensitatea treptat. Kickboxingul este un exercițiu pentru întregul corp, care include lovituri de genunchi, lovituri de picior și pumni. Uneori, sfârșitul cursului este dedicat răcirii, care de obicei, include flotări și abdomene pentru putere și flexibilitate.

Citeste  Alimentația Sănătoasă - Povestea lui Zach

Filmulețe și DVD-uri cu instrucțiuni sunt disponibile dacă ești interesat(ă) să încerci kickboxingul cardio acasă.

Elemente de bază

Înainte de a începe un curs de kickboxing, ar trebui să cunoști câteva elemente de bază:

  • Să îți cunoști starea fizică. Kickboxingul este o formă de exercițiu cu o intensitate și un impact ridicat, deci nu ar fi o idee bună să te apuci de treabă după o perioadă lungă de stat pe canapea. Ai putea încerca să te pregătești, prin practicarea unui curs de aerobic cu un impact scăzut sau prin practicarea unor exerciții cu o intensitate scăzută până la un nivel mai ridicat de rezistență. Când începi să practici kickboxingul, permite-ți să fii un începător, lucrând în felul tău și nu te suprasolicita până la epuizare.
  • Verifică despre ce e vorba înainte să te înscrii. Dacă este posibil, mergi să vezi cum decurge un curs pentru a-ți da seama dacă este potrivit pentru tine și fii sigur(ă) că instructorul modifică exercițiile pentru fiecare persoană în parte. Încearcă să eviți cursurile care sunt foarte alerte, care îți par complicate sau care nu oferă instruire individuală înainte sau după curs.
  • Găsește un curs foarte bun. Caută un instructor care are o centură în arte marțiale, dar care are și certificat de instructor de fitness de la o organizație precum American Council of Exercise (ACE). De asemenea, încearcă să începi la un nivel care ți se potrivește și să progresezi încet către un curs mai intens și mai rapid. Multe cursuri au nivele intermediare de fitness, practicate de două sau trei ori pe săptămână.
  • Confortul este cheia. Poartă haine confortabile, care îți permit să îți miști brațele și picioarele ușor, în toate direcțiile. Cei mai buni pantofi sunt cei eco – nu pantofii de tenis – deoarece aceștia permit mișcarea laterală. Mănușile sau fașele sunt uneori folosite în timpul cursului – poți să ți le cumperi din locul în care se ține cursul. Vorbește cu instructorul înainte de a începe, pentru a te asigura că ești bine pregătit.
  • Începe ușor și nu exagera. Cheia către un exercițiu de kickboxing bun sunt mișcările controlate. Dacă lovești prea sus sau dacă îți blochezi brațele și picioarele în timpul mișcărilor, poți să te alegi cu presiune musculară sau presiune a tendoanelor și cu genunchiul sau glezna luxată. Începe cu lovituri ușoare, pentru a câștiga o tehnică potrivită în kickboxing. Acest lucru este foarte important pentru începători, care sunt mai predispuși la accidentări în timp ce fac mișcări rapide și complicate de kickboxing.
  • Hidratează-te. Bea multe lichide înainte, în timpul, și după cursul de kickboxing, pentru a-ți potoli setea și pentru a te menține hidratat.
  • Vorbește cu medicul tău. Întotdeauna este o idee bună să mergi la medic și să faci un examen fizic complet înainte de a începe orice program de exerciții – în special înainte de un program ce implică mult aerobic, precum kickboxingul. Este foarte important dacă ai probleme precum astmul, diabetul sau dacă ești supraponderal(ă).
Citeste  Ce se ascunde în spatele primului an al creșterii în greutate?

Mișcări pe care le poți folosi

Câteva mișcări pe care le poți încerca acasă:

  • Lovitură cu piciorul: Stai cu partea dreaptă a corpului îndreptată către o țintă imaginară, cu genunchii îndoiți și cu picioarele la nivelul umerilor. Ridică-ți genunchiul drept, îndreptându-l către dreapta țintei și întoarce-ți corpul în aceeași direcție. Lovește cu piciorul drept, până nimerești ținta. Repetă exercițiul cu celălalt picior.
  • Lovitură frontală: Stai cu picioarele la nivelul umerilor. Îndoaie-ți puțin genunchii și adu-ți genunchiul drept la nivelul pieptului. Îndreaptă-ți genunchiul către o țintă imaginară. Apoi, lovește cu talpa. Repetă exercițiul cu celălalt picior.
  • Lovitură laterală: Începe prin a-ți îndrepta corpul căte o țintă. Ridică-ți genunchiul drept către umărul stâng și îndoaie-ți puțin genunchii, în timp ce lovești în direcția țintei. Exteriorul piciorului ar trebui să fie partea care a lovit ținta. Repetă cu celălalt picior.

De ce kickboxing?

În afară de faptul că te menține în formă, kickboxingul are și alte beneficii. Potrivit unui studiu al ACE, poți să arzi în jur de 350-450 calorii într-o oră de kickboxing!

Kickboxingul, de asemenea, reduce și eliberează stresul. Exercițiul riguros – mișcările controlate ale pumnilor și picioarelor, îmbinate cu disciplina și abilitățile artelor marțiale – pot face minuni atunci când vine vorba de sentimente precum frustrarea și furia. Practicând mișcări de kickboxing, te ajută să îți îmbunătățești echilibrul, flexibilitatea, coordonarea și rezistența.

Kickboxingul este un mod excelent de a avea parte de un exercițiu la nivelul întregului corp, în timp ce înveți mișcări de auto-apărare simple. Fanii kickboxingului spun că sportul îi ajută să se simtă mai puternici și încrezători.

Citeste  Alergia datorată consumului de lapte

Deci începe să-ți clădești drumul către fitness cu lovituri și pumni…date cu folos!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.